CZAS NA PANINI

Tyle się nasłyszałam o zgrzewanych kanapkach, że w końcu postanowiłam ich spróbować. Smakują niesamowicie, są mięciutkie i wilgotne w środku a chrupiące na zewnątrz. Przepyszne!

A to mała pomoc:
Opiekacz bądź zgrzewarkę nagrzewamy do wysokiej temperatury. Ciabatte podgrzewamy około 7 minut. Najlepiej wyposażyć się w zgrzewarkę, która posiada duża moc i te wspaniałe wgłębienia. :)
Jeżeli chodzi o składniki, cokolwiek co przyjdzie nam do głowy można użyć do panini, jednak warto pamiętać by dodać jakieś warzywko. Dzięki temu kanapka będzie wilgotna i nie będziemy musieli dodawać tłustego majonezu do polepszenia smaku.
Polecam kanapkę z wędzonym łososiem, serkiem typu almette, cukinią i koperkiem.
 

This entry was posted on wtorek, 7 sierpnia 2012 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

2 Responses to “CZAS NA PANINI”

Archives