Składniki:
4 plasterki sera pleśniowego
1 bułeczka
1/2 gruszki
2 łyżki orzechów włoskich
1 łyżka miodu
masło
Bułeczkę wkładamy do nagrzanego do 180°c piekarnika. Gruszkę kroimy w cienkie plastry i grillujemy(możemy również podgrzać ją w piekarniku) aż lekko się zarumieni. W międzyczasie na patelni prażymy orzechy połączone z łyżeczką miodu. Następnie chrupiącą już bagietkę smarujemy masłem, kładziemy plastry serka pleśniowego oraz plasterki gruszki i posypujemy orzechami.
GRZANKI Z GRUSZKĄ
This entry was posted on czwartek, 4 października 2012 and is filed under Recipes. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.
Nie wpadłabym na pomysł zrobienia grzanek z gruszką. A ser pleśniowy uwielbiam, muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuń